Malmö

Det blev Malmö!! Vi lämnade barnen i Nättraby efter lunch och begav oss mot storstaden.

  

Tyvärr blev Thomas magsjuk på vägen, så kvällen fick jag spendera ensam. Medan Thomas låg i lägenheten gick jag en långpromenad ner på Ribban och runt Västra hamnen. På lördagen blev det shopping och på kvällen konsert. MYS!!

     

På söndagen tog vi en snabbrunda på IKEA. Härligt att vara iväg, men härligare att komma hem. Barnen har haft en toppenhelg hos farmor och var helt slut när vi kom hem. Då passar det bra att varva ner med nya pärlplattor.


Hemlig resa

I all hemlighet har Thomas fixat barnvakt och bokat något för bara oss i helgen. Ska bli underbart! Hoppas att det blir Malmö så att jag kan spendera ett par timmar på Stoff & Stil (det är romantik).

Turning Torso

teknikens under

Något har jag gjort eller tryckt på, för korten som jag för längesedan trott gått förlorade, dök idag upp när jag skulle radera minneskortet. Kul men konstigt. Jag och mamma är med Sara, Axel och Vilma på barnens gård sommaren 2006. Vilken mysdag det var!!

     

     

Idag har Sara och jag varit och klippt oss. Vi blev båda jättenöjda, men det var dyrt nu när Sara nästan kostar "vuxenpris"... Under tiden var Thomas med Axel på vårdcentralen. Öroninflammation, och Axel går på sitt livs första penicillinkur.

Ha den äran far!


Nu har min lilla pappa fyllt 58 år! Det firades med goda kroppkakor och kladdkaka, MUMS.


Gympaavslutning

Ikväll var det avslutning på Axels gympa. Det var maskerad, lek, glass och utdelning av diplom.

          Trångt i glasskön...

  

Efterråt blev det god middag hemma hos mormor och morfar och en tur med mopeden.

  

Byte

På förmiddagen åkte vi till Nättraby och lämnade Axel och Elsa. Sara fick följa med de vuxna till Loppis i Ronneby. Tur, hon hittade en ny monchichi som heter Molly.

  

Medan familjen lunchade hos Ulla gick jag en sväng på Plantagen och köpte lite blommor. Väl hemma piffade jag upp stenpartiet vid garageinfarten med några färgglada marktäckare. Efter söndagsmys med Tacos, hanns det även med att klippa häcken.


Sara fullbokad

Tidigt lördag morgon var Sara med pappa på metartävling i Kristianopel. De vann inte men Magganpaggan fick sig en festmåltid. Direkt efter bar det av till Nättraby och mys med Ulla. På kvällen var de på musikal i konserthuset: Trollkarlen från Oz.


Sound of music

Äntligen var det då dags, som Anna och jag har längtat. En liten miss av Ticnet bara: de hade tydligen sålt för många biljetter så våra platser fanns inte. Men vi hittade några tomma, helt okey platser och njöt hela kvällen.

     


besök av mormor

Idag var mormor också ledig så vi bjöd ut henne på lunch och fika och Axel fick några rundor spel.



Elsa sov länge så jag hann sy färdigt den nya "sommaromlotten".



Gott med fiskmiddag mitt i veckan. Asiatisk GI lax för de stora och fiskgratäng för de små.



Vi avslutade dagen med en lång cykeltur, bad och Bollibompa.

städning och match

Underbara vårsöndag. Förmiddagen tillbringade jag, Axel och Elsa i trädgården. Planterade, räfsade och städade garaget. Under tiden gjorde Thomas storstädning innanför dörrarna. Skönt inför en ny vecka!

     

Efter lunch bar det av tll Havsvallen för ännu en förlust...

Vår sjukling Sara har kommit hem, frisk igen!

(Bilden är från i fredags)

shopping

En regnig dag - som gjord för shopping. Elsa och jag tog bilen till stan och som vanligt handlade jag saker vi egentligen inte behöver... mer kläder till barnen. Men det är ju så kul! Mycket fyndade vi på rean men det blev också 3 plagg från Lindex nya kollektion, Fem myror. Bla annat de här:

    

husvisning

I fredags em var vi på husvisning igen. Huset var perfekt för oss storleksmässigt. Men mycket att göra, vilket vi inte är så sugna på efter flera år av renovering.

Efter visningen blev vi bjudna på god middag hemma hos mor och far. Tusen tack!

Konstutställning

Det är helt underbart att ha en ledig dag mitt i veckan! Idag tog vi en utflykt till stan och besökte Annas konstutställning. Helt fantastiska verk. Efter det tog vi en tripp till Amiralitetsparken för lek och mellis, sen det blev glass på Mc Donalds.

     

     


Stressad?!

Idag blev vår Sara stor på riktigt, hon tog bussen från Sturkö till Rödeby för att simma, helt på egen hand. Vi mötte upp i Rödeby för Axel-gympa. När vi 19.30 kör upp på garageinfarten hemma utropar Sara: -Dörren är öppen! Och det stämde och vår käre granne infogade att den minsann stått öppen hela dagen... Jag och barnen körde hemifrån 8.30 i morse, snacka om utvädrat hus...

fullbokad helg

Fredag kväll: Handikappdans i Jämjö Folkets hus

Lördag: Samling 9.20 för årets första match. Träningsmatch mot Trion. Hög frånvaro .... endast en avbytare. (Ni        behöver inte fråga hur det gick.) Väl hemma igen var det bara att börja duka, skära frukt och piffa till barn och sig själv, kl 16 ljöd "Ja må hon leva" utanför dörren, dags för det försenade födelsedagskalaset.  

  Tack alla för fina presenter!!

Söndag: 10.30 var vi på väg till stan för att fira Adam och David.
                15.00 kommer Fredde med familj på lite middag och fika.

Somnade ovaggad ... ser redan fram emot nästa helg!!!

städning

Skönt att Thomas börjat jobba igen, så att vi kan återställa ordningen. Haha...
Axel har hjälpt mig att putsa fönster idag och som belöning önskades plättar med sylt.
Elsa håller ställningarna från diskbänken.

     

sjuklingar

Det var alltså inte åksjuka. Axel börjar återhämta sig efter flera dagars krasslig mage. Någon som har ett tips om hur man får bort spylukten från bilen?

  

Födelsedagskalas fick ställas in... men uppvaktningen uteblev inte.

     

Jag fick barnledigt ett par timmar och smög ner till symaskinen. Singoalla!!

  

Elsas första dagisdag spenderades hamma med feber och förkylning.


RSS 2.0