Turgumma

Sara är turgumma i sin frånvaro. Igår kom beskedet om resan till Österike och idag kom ett brev från Mc Donalds. Jag trodde att det hade med resan att göra, men det visade sig att hon vunnit ytterligare en tävling. Man skulle rita sitt favoritdjur och skicka in. Sara ritade en delfin och nu sitter vi här med 4 biljetter till Kolmården, tyvärr samma helg som vi är på fotbolls EM.

Teater

Ikväll var vi på sommarmys med Axels förskola. Det bjöds på teater, kanelbullar, tipsrunda och avslutades med grillning. Morfar kom ut och tittade på vår duktiga teatergetabock, som bet trollet i rumpan.

     

Zlatan, here we come!!

Helt galet, idag ringde en tjej från Mc Donalds och berättade att Sara vunnit en tävling. Sara och jag ska till Österike och se matchen mellan Sverige och Spanien i fotbolls EM. Sara blir ett av de elva svenska barn som får följa med in på planen hand i hand med en svensk landslagsspelare!!! Torsdag till söndag, all inclusive!!!

Annat vi sysslat med idag på vår lediga dag är att gräva. Detta ligger och väntar på garageinfarten:

     Melonpaus:

Mamma och Linnea kom på besök:




Poolen åkte fram:



Mors dag

Blev uppvaktad på sängen med paket och pussar. Jag fick ett nytt Pilgrim halsband o örhänge av min goa familj. Sen bar det av till farmor Ulla för jättegod morsdag middag och tårta.

           


Kl 15.00 var det samling i Eringsboda för ännu en match. Inga poäng idag heller, 0-1. Idag var jag yngst i laget, det kan man kalla damlag!

     


Happy mil loppet

Kl. 10.00 var det uppvärmning inför det viktiga loppet. Axel var fokuserad och sprang hela vägen. Väl värd sin guldmedalj (som alla andra).

     

Efter det åkte vi till BB för att träffa lillkusin Knut. Han var såklart helt underbar och alla ville hålla, kela och pussa. Bara att vänja sig...

  

      Puss!


Vi hann också med att fira Alvas 3-årsdag. Det blev ett härligt tårtkalas i trädgården. Axel fick äntligen prova Vilmas 4-hjuling, kul fast läskigt.


        


Välkommen lillkusin Knut!

Äntligen har han kommit!! Vad fin han är, vi ses imorgon.

Vrenge Knut


Farmor Ulla

När Sara slutat skolan åkte vi till Nättraby för att besöka farmor Ulla. Det blev fika i lekparken. De vuxna i familjen har inte humöret på topp för tillfället, allergierna gör dem trötta och sura...

  

Thomas tog med sig barnen på bussen hem och jag gick på tidig bio med Anna. Vi såg "What happens i Vegas", en typisk amerikansk romantisk komedi, som man blir glad av. Så glad att jag planterade lite nya växter i trädgården när jag kom hem. Myggorna surrade i öronen, så det blir väl att klia sig till söms ikväll.

Mors dag firande en vecka tidigt

Igår var det match mot KFF, som väntat förlust 0-8. Axel och jag åkte lite tidigare till havsvallen för att plocka en bukett liljekonvaljer till mamma.

Liljekonvalj

Mor och far bjöd på härligt, nyttigt grillat och en underbar rabarberpaj med glass till efterätt. Elsa fick en jättefin sommarmössa som mormor virkat. Kameran glömdes hemma...


Barnens Gård

Så äntligen var det dagen då Barnens Gård öppnade. Sara och Axel har sparat sina pengar hela året för att få ihop till säsongskorten. I fyra timmar roade vi oss med att köra traktor o lastbil, klappa djur, gunga, hoppa studsmatta, åka hölass med "bonnasväng" och fånga godis i godisregnet. Alla hade superkul, särskilt Elsa som blev så bra omhändertagen av supersyrran Sara.

        

        

           

  

Efter att vi hämtat Thomas på Angöringen vid 14-tiden delade vi en familjepizza på Lyckans och som färdkost på vägen till Torsås (Sara är på videovaka hos bästisen Cornelia) blev det varsin Mc Flurry. Mys!

Förskolans dag

Axel och Elsa firade på torsdagen förskolans dag tillsammans på Elsas förskola. Jag kunde smita ifrån jobbet en stund och vara med på rockkonserten med Knatterock, super!

   Vilken rocker!!   En äkta trollunge!!

image281
 Vilket ös!!

Anna 33

I onsdags kväll var jag på kalas hos Anna som fyllde 33 år. Det blev god sallad och säsongens första jordgubbstårta. Mums!

  

Utmanad av Linnea

För 5 år sedan... var jag "ganska" (ha, ha) nykär och gravid med Axel
För 3 år sedan... köpte vi hus på Sturkö och jag tog upp fotbollskarriären (ha, ha igen)
För ett år sedan... var jag föräldraledig och mös med Elsa, Axel och Sara
För 3 månader sedan... var Thomas och jag på vuxenmys i Kalmar
Igår... firade vi fritidshemmens dag på Wämöparken
Imorgon... ska Axel och Elsa fira förskolans dag med maskerad, Thomas till Göteborg o jag på föräldramöte
Om ett år... kanske jag har hoppat på lärarlyftet och pluggar
Och jag utmanar... Jonna!

Fritidshemmens dag

Idag har vi firat fritidshemmens dag i Wämöparken. Det var 1800 barn anmälda och det blev en toppen eftermiddag! Sara träffade sin gamla bästis Caroline.


förlust igen

Match i Kristianoel igår kväll. Ett gäng unga tjejer där den äldsta var född -88. 25 år yngre än vår äldsta... Efter första halvlek ledde vi med 2-0!! Men glädjen blev kort, de gjorde två snabba ibörjan av andra och när två minuter återstod av matchen fick de en tveksam straff. Förlust åter 2-3. Trist men positivt att vi ändå gjorde 2 mål.

Sol och bad på Järkö

Idag har vi haft en skön latdag på sjön. Kl 10.00 blev vi hämtade av mor och far som styrde båten till Järkö. Inte ett moln och knappt någon vind, helt underbart. Mycket sol och bad, både jag och Thomas premiärbadade!!

     

     


     


Nu när Thomas ägnar mycket tid åt Hockey-VM finns tid för mig och min symaskin.
Inatt blev det en ny singoalla till Elsa.


sommar, sommar, sommar

Vi började dagen med en sväng till stan för fotografering av barnen. Sara tittade ut en baddräkt och simglasögon till den kommande tävlingen. Innan vi åkte till Wämöparken för loppis tog vi en glass i Hoglands park. På skopunkten köpte Sara ett par "Foppatofflor" med utsmyckning, till hennes stora lycka.

   

På eftermiddagen hann Sara med att leka med kompis, vi gick ner och tog ett bad, krocketmatch och mys med Tacos. Man får passa på att njuta av värmen, de lovar kallare väder redan nästa vecka...

     före bad    nydoppad!

Axel och Elsas första bad:

     

SMHC

 Så var det då dags för årets happening för barnfamiljer på Sturkö, SMHC ( Sturkö, Musical, ?, Contest) = Småstjärnorna. För några veckor sedan blev jag tillfrågad om jag ville sitta i juryn och jag gick på det än en gång...

Vi stressade hem från fritids och dagis för att piffa till oss och hinna få i oss lite mat, och snygga och mätta blev vi. Det blev en genomtrevlig kväll med mycket duktiga framträdanden, av 9 bidrag var det bara 3 som mimade, de andra sjöng själva. Fantastiskt modiga och duktiga barn bor det på vår ö.

Lekdag

Vi bestämde träff med mormor på stan för en snabbis på H&M. Det blev 3 par sommarbyxor till mig själv!! Sen körde vi till Wämöparken för att kolla in djuren och leka. Utflykten avslutades med glass och paj i kaffestugan.

      

       MUMS!!

Väl hemma på Sturkö hann vi med två rundor till lekparken, Sara var hos Simone och lekte och Axel följde med Tilde hem. Sara tog sitt första kvällsdopp för säsongen, det lär bli många fler. Det är nu man vet att det är underbart att bo just här!! Nu har lugnet lagt sig på Hässlevägen, imorgon blir det tidig uppstigning, Axel ska på utflykt med Kyrkis. Godnatt!!


Farväl

Axel vaknade tidigt för att inte missa en sista kram från Linn innan avresan. Det blev en lång väntan men så stod hon äntligen där i dörröppningen. Det blev många kramar.


       

Efter frukost åkte vi sedan till Ronneby för loppmarknad och lek i parken. Vi köpte en gitarr i barnstorlek som barnen kan ha att träna på.

  


Linn

Så kom hon äntligen, Linn från Karlstad, som Axel träffade förra sommaren och det blev kärlek vid första ögonkastet. Sedan hon kom i fredags har de lekt varje vaken stund. Tyvärr åker hon hem imorgon bitti. Men kanske kommer hon till sommaren igen.

     Lycka är att ha en vän!

Atlas damsjua hade seriepremiär, som tyvärr slutade i förlust. Senare på väg till Rödeby för att hämta Sara (som roat sig på Gullabo marknad, med mormor o morfar och pappa Jonas) fick jag grym huvudvärk. Vi fick gå in och låna soffan hos mor o far, där jag däckade i två timmar medan Sara tittade på Trollkarlen från OZ. När vi väl kom hem blev det grillning och kub-match.

           


Gökotta o 1:a maj

Upp i ottan och ut på sjön. På Säljö var det jättehärligt och t.o.m solen tittade fram emellanåt. Det blev korvgrillning och bad för vissa... Sara tog sitt första dopp för säsongen!! (Hon hade inga badkläder så det blir inga bildbevis)

           

     

Efteråt blev det Rödebylunken i vanlig ordning. Middag hos mor & far, och senare på kvällen fotbollsträning i regnet. En fulltecknad dag kan man säga...


Valborg 2008

I kväll kom Marie, Håkan och Alexander hem på grillat. Majbål blev det som vanligt nere vid sjön. Mysigt!!
Vi hade sparat några smällare som vi smällde av, KUL! Får se hur pigga vi är på gökottefirande imorgon bitti...

 Vi plockade vitsippor till bordsdekoration:

    

RSS 2.0